Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 - доста проблеми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Да - имам едни познати (двама братя - добри техничари), които пътуваха по 1 седмица от София до морето.
    По пътя няколко пъти сваляха мотор, скорости и пр. Ма къв е проблемът, като всичко можеш да поправиш с подръчни средства?
    Ама стигаха.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      Между другото всичко, което си изброил, с изключение на карбуратора, ме е оставяло неподвижен на пътя.
      носиш си една бобина, евтина е, един картоф за кондензатор и една пиличка за чукчето и си караш , като се скапе помпата едно шише на чистачките и по принципа на скачените съдове в карбуратора
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:39.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
        Между другото всичко, което си изброил, с изключение на карбуратора, ме е оставяло неподвижен на пътя.
        +1001,че и карбуратура ми е разказвал играта
        Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от tishobg Покажи съобщение
          Да ви питам, отказах се от първоначалната, какво мислите за тази :
          Клик
          Визуалните модификации ми допадат.
          От тези снимки нищо не се разбира. Иди я виж

Comment

Мисля че е форумна...или поне е била...може и да бъркам,но съм я виждал някъде,изключвам сайтовете за продажба...или пък във ФБ....??
            Last edited by undy; d.m.y г., 12:28.
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
              Мисля че е форумна...или поне е била...може и да бъркам,но съм я виждал някъде,изключвам сайтовете за продажба...или пък във ФБ....??
              И аз мислв, че беше тул, макср да бягсм от тях все пак ги поглеждам

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                И аз мислв, че беше тул, макср да бягсм от тях все пак ги поглеждам
                Ще отида да я погледна ,400км ме чакат от Варна петък

Comment

Абе да ви питам, за кола с този двигател ,в изправност и подобно оборудване , каква цена да и търся? Някои обяви са с надути цени, някои не.

Comment

Съмнително евтините най-вероятно прикриват някакъв дефект (да не казвам дефекти). Аз лично обява за 147-ца под 3 бона не бих отварял да разглеждам.
                    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Колега, ти ако за тези пари (2700) очакваш да вземеш нещо читаво, обслужено и различно от разнебитена кошница, просто се откажи! Не че нещо, ама човек отива с половината от парите, нужни да купи някаква вървяща кола и после се чуди, защо трябва да налее още толкова в нея, за да може да се каже, че има горе-долу надежден автомобил. Без лоши чувства, решението си е твое, парите също... поне докато не ги хвърлиш за някой подобен кенеф на колела... Тая втората я виж в сервиз, качи я на компютър, да видиш какви грешки ще изплюе, на подемник, да и огледаш ръждите отдолу и така.
                      Last edited by novice; d.m.y г., 22:59.
                      За какво му е на човек манекенка, като си има Алфа 147...

Comment

Първоначално публикувано от novice Покажи съобщение
                        Колега, ти ако за тези пари (2700) очакваш да вземеш нещо читаво, обслужено и различно от разнебитена кошница, просто се откажи! Не че нещо, ама човек отива с половината от парите, нужни да купи някаква вървяща кола и после се чуди, защо трябва да налее още толкова в нея, за да може да се каже, че има горе-долу надежден автомобил. Без лоши чувства, решението си е твое, парите също... поне докато не ги хвърлиш за някой подобен кенеф на колела... Тая втората я виж в сервиз, качи я на компютър, да видиш какви грешки ще изплюе, на подемник, да и огледаш ръждите отдолу и така.
                        Първата е вече вън от картината. Точно това ,което го каза, стигнах и аз до този извод. Ще отделя повече пари, ще си взема нещо стойностно и поддържано, а после ще избия тази по-висока сума с не постоянно ходене до сервиз, което би било нужно с тези бройки от 2500-3000лв. Втората мисля да я заведа до Пловдив за сервиз, бях чел ,че там има хубав сервиз, Дино нещо си май?

Comment

По принцип е най-добре ако имаш някой да ти я докара от чужбина по той избор. Тук всичко по автокъщите е леш - я проблеми с мотор, я ударено и замаскирано или цялостно омазано. Италианките отдолу изглеждат като нови, обаче те берат душа с двигателите. Немските са поддържани по механиката, но купетата обикновено са позагнили. Но в този вариант ти трябва още 2 хилки върху цената за човека, който ще ти я докара. Иначе по автокъщите, всичко, което гледаш за 4-5 бона е купено за няколкостотин евра и тук ти се продава за толкова хиляди лв., напудрено и накипрено за да ти го пробутат за "като ново". Аз човек имам, но съм от София. Не че няма да ти я докара в Пловдив, той ги кара на собствен ход от другия край на Европа, но си зависи от теб. За сключване на предварителния договор вероятно ще трябва да се разходиш до тук.
                          Last edited by novice; d.m.y г., 23:38.
                          За какво му е на човек манекенка, като си има Алфа 147...

Comment

Първоначално публикувано от novice Покажи съобщение
                            По принцип е най-добре ако имаш някой да ти я докара от чужбина по той избор. Тук всичко по автокъщите е леш - я проблеми с мотор, я ударено и замаскирано или цялостно омазано. Италианките отдолу изглеждат като нови, обаче те берат душа с двигателите. Немските са поддържани по механиката, но купетата обикновено са позагнили. Но в този вариант ти трябва още 2 хилки върху цената за човека, който ще ти я докара. Иначе по автокъщите, всичко, което гледаш за 4-5 бона е купено за няколкостотин евра и тук ти се продава за толкова хиляди лв., напудрено и накипрено за да ти го пробутат за "като ново". Аз човек имам, но съм от София. Не че няма да ти я докара в Пловдив, той ги кара на собствен ход от другия край на Европа, но си зависи от теб. За сключване на предварителния договор вероятно ще трябва да се разходиш до тук.
                            Това е и причината да гледам само и единствено коли от частни лица, които са карани няколко години в България и като цяло проблемите ,които са изскочили , са поправени вече. С бюджет от 3500-3700лв чисто за колата без обслужване, не мисля ,че ще мога да направя варианта с докарване от чужбина.

Comment

Първоначално публикувано от tishobg Покажи съобщение
                              Това е и причината да гледам само и единствено коли от частни лица, които са карани няколко години в България и като цяло проблемите ,които са изскочили , са поправени вече. С бюджет от 3500-3700лв чисто за колата без обслужване, не мисля ,че ще мога да направя варианта с докарване от чужбина.
                              Не мисля, че като вземеш регистрирана всичко и е наред. Вече виждам гледани от мен коли, вече регистрирани и ... пуснати в продажба дори обслужени. А защо ли?

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                                Преди някой друг месец и аз я бях засекал из ФБ.Да иде да я види колегата не изглежда зле
                                Алфа Ромео 147 1,6 Т.Спарк 120 h.p.
                                New Alfa GT 1.9 16V JTDm турбосамолет

Comment

Working...
                                X